- Autor: fonty
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka žitná celozrnná | 50 |
Slunečnicová semínka | 100 |
Cizrna (v suchém stavu) | 100 |
Dochucovadla:
majoránka, pepř a sůl, česnek.
Energetická hodnota celkem: 4590 kJ
Bílkoviny (g): 46,
Tuky (g): 54,
Sacharidy (g): 105,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 16,
Vláknina (g): 28,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1530 kJ
Bílkoviny (g): 15.3, Tuky (g): 18, Sacharidy (g): 35, SAFA (g): 2.7, Cukry (g): 5.3, Vláknina (g): 9.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Cizrnu propláchneme, zalijeme čistou vodou a necháme v teple 2 dny bobtnat a klíčit. Denně vodu vyměňujeme. Je-li teplo, tak i dvakrát denně, aby se voda nezačala kazit, což poznáme přičichnutím a také viditelně, protože se pak na hladině tvoří pěna. Cizrnu vaříme odkrytou mírným varem hodně do měkka určitě alespoň jednu hodinu. Uvařenou cizrnu a podušenou slunečnici ponorným mixerem rozmixujeme a přidáme ostatní přísady, vypracujeme tuhé těsto, ukoulíme karboše (obalíme ve strouhance), osmažíme (já dělala v troubě).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.